Zarządzanie kolekcjami (Skarbiec osobisty)

Kolekcje pomagają organizować osobiste sekrety w logiczne grupy. Zarządzanie kolekcjami jest dostępne tylko w Skarbcu osobistym.

Uwaga

Kolekcje można tworzyć i zarządzać nimi tylko w Skarbcu osobistym. Kolekcje Skarbca organizacji są zarządzane przez administratorów systemu Fudo Enterprise.

Tworzenie kolekcji

Kolekcje pomagają organizować osobiste sekrety w logiczne grupy.

  1. Przejdź do Skarbiec haseł > Osobiste.

  2. Kliknij Dodaj kolekcję.

  3. Otwiera się okno dialogowe Dodaj kolekcję.

../../../_images/uag-collection-add-modal.png
  1. Nazwa (wymagane) - Wprowadź opisową nazwę kolekcji

  2. Zagnieździj pod kolekcją (opcjonalne) - Przełącz na WŁĄCZONE, aby umieścić tę kolekcję w istniejącej:

    • To tworzy hierarchiczną strukturę

    • Pomaga organizować powiązane kolekcje

  3. Kliknij Dodaj, aby utworzyć kolekcję

Edycja nazwy kolekcji

Aby edytować istniejącą kolekcję:

  1. Przejdź do kolekcji w Twoim Skarbcu osobistym.

  2. Kliknij na kolekcję, aby otworzyć panel edycji.

  3. Zmień nazwę kolekcji.

  1. Kliknij Zapisz, aby zastosować zmiany.

Przenoszenie kolekcji

Możesz reorganizować hierarchię kolekcji w dowolnym momencie:

  1. Najedź kursorem na kolekcję, którą chcesz przenieść, aby wywołać menu opcji.

  2. Kliknij przycisk trzech kropek (…), aby otworzyć menu kontekstowe.

  3. Wybierz Przenieś kolekcję z menu kontekstowego.

  4. Następnie możesz wybrać, czy przenieść tylko zawartość kolekcji, czy kolekcję wraz z jej zawartością.

  1. W oknie dialogowym wybierz kolekcję docelową, pod którą kolekcja zostanie zagnieżdżona, lub do której zostanie przeniesiona jej zawartość.

  2. Kliknij Wybierz, aby na stałe usunąć kolekcję.

Usuwanie kolekcji

Kolekcje można usuwać, gdy nie są już potrzebne. Przed usunięciem kolekcji upewnij się, że wszystkie ważne sekrety zostały przeniesione do innych kolekcji lub zostały zarchiwizowane, ponieważ tej akcji nie można cofnąć.

Ostrzeżenie

Usuwanie kolekcji to trwała akcja, której nie można cofnąć. Wszystkie sekrety w kolekcji również zostaną usunięte, chyba że zostaną najpierw przeniesione do innej kolekcji.

  1. Najedź kursorem na kolekcję, którą chcesz usunąć, aby wywołać menu opcji.

  2. Kliknij przycisk trzech kropek (…), aby otworzyć menu kontekstowe.

  3. Wybierz Usuń kolekcję z menu kontekstowego.

  4. Następnie możesz wybrać, czy usunąć tylko zawartość kolekcji, czy kolekcję wraz z jej zawartością.

  1. W oknie dialogowym potwierdzenia przejrzyj nazwę kolekcji.

  2. Kliknij Usuń, aby na stałe usunąć kolekcję.

Ostrzeżenie

Usuwanie kolekcji nadrzędnej wpływa na wszystkie zagnieżdżone kolekcje.